• ŠKD / PREJDIME SA SPOLU

          • Aj v tomto školskom roku sme sa dlhými vychádzkami do prírody, ale aj po obci zapojili do aktivít EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY. Heslo tohto ročníka bolo: Buďme zdraví, cestujme ekologicky! Predsa najekologickejší dopravný prostriedok na kratšie vzdialenosti sú naše nožičky, a k tomu vedieme aj deti v klube. 

          • ŠKD / POHYB = ZDRAVIE A ZÁBAVA

          • Teplé slnečné dni neskorého leta sme využili na dlhé pobyty vonku. Prváci sa pri hrách a súťažiach zoznámili so všetkými deťmi v školskom klube a naopak, klubisti zas spoznali nových kamarátov, s ktorými budú tráviť spoločný čas. Takto aktívne sme využili KLUBOVÝ DEŇ ZDRAVIA pod heslom ,,POHYB = ZDRAVIE A ZÁBAVA" 

          • Domáci AG samotest - oznámenie o použití

          • Pozor!!! Zákonný zástupca škole potvrdzuje vykonanie poskytnutého testu prostredníctvom vyhlásenia, ktoré nájde po prihlásením sa cez rodičovské konto do Edupage v sekcii Žiadosť/Vyhlásenie: Domáci AG samotest - výsledok.

            Výsledok testu - je nepovinné pole. Podávateľ ho môže ale nemusí vyplniť. Zároveň, pri pozitívnom výsledku testu, rodič si splní povinnosť nahlasovania výsledku testu škole.

             

          • Zber papiera

          • Všetci vieme, že recyklačný cyklus je ekologicky a ekonomicky výhodný.

            Zberový papier je významnou surovinou pri výrobe hygienických, baliacich a obalových papierov,

            preto

            ako každý rok, tak aj v tomto školskom roku 2021/2022 vyhlasujeme

                                                   ZBER PAPIERA                                        

            27.9.2021 – 1.10.2021

            Odvážený a pevne zviazaný papier môžete priniesť do školy, kde ho bude preberať pani školníčka počas celého týždňa v čase: 
            27. 9.  od 15:00 do 16:00 hod.
            28.9. – 1.10. od 7:00 do 8:00 hod. alebo od 15:00 do 16:00 hod.
            Pred školským dvorom bude pripravený kontajner.

             

            Tak neváhajte a poďme všetci spolu pomôcť zachrániť naše lesy a možno aj vyhrať odmenu!

             

          • ŠKD - NOVÁ KLUBOVŇA

          • Nový školský rok sme začali v novej klubovni. Presťahovali sme sa na druhé poschodie školy. Klubovňu sme zväčšili o priestor chodby, kde sme zriadili oddychovú časť. Deti sa tu môžu zahrať s kamarátmi, alebo stráviť chvíľky pri čítaní knihy v čitateľskom kútiku. 

        • TAK S CHUŤOU DO TOHO!
          • TAK S CHUŤOU DO TOHO!

          • Milí rodičia a žiaci,

            dňa 6.9.2021 sa otvoria brány našej školy pre žiakov 1. - 4. ročníka. Dúfam, že ste mali dosť možností na oddych, relaxáciu a načerpanie nových síl pre úspešné zvládnutie školského roka 2021/2022. Aj v tomto roku sa budeme musieť vysporiadať s niektorými obmedzeniami, ktoré si momentálna situácia vyžaduje. Pre niektorých z nás je i samotná predstava ,,učiť sa s rúškom na tvári“ problematická, ale ja verím, že to spoločne zvládneme. Prosím, podporme sa navzájom a tým ochránime svoje zdravie i zdravie našich rodín! Musíme všetkým dokázať, že sme schopní napredovať vo vzdelávaní aj v sťažených podmienkach.

            NEZABUDNITE, že začíname ranným ŠKD od 6:20h - 7:20h ( pre prihlásených žiakov ) a pokračujeme vyučovaním od 7:45h. ( informácie rozposlali triedne učiteľky).

            Informácia pre žiakov 1. ročníka:

            Pred vstupom do budovy budú prváci očakávaní svojou triednou pani učiteľkami  o 7:45h.

            Rodičia do budovy nevstupujú!

            Obed v školskej jedálni je zabezpečený pre všetkých prihlásených žiakov. 

            Tešíme sa na spoločné stretnutie!

        • SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/22
          • SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/22

          • Vážení rodičia.

            Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Konská Vám oznamuje, že   v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a podľa § 3ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z., poskytuje žiakom školy, z prevádzkových dôvodov, riaditeľské voľno od 02.09.2021 do 03.09. 2021.

            Zároveň Vám oznamujeme, že z uvedeného dôvodu nie je možné zabezpečiť  prevádzku v školskom klube detí a školskej jedálni.

            Činnosť ŠKD začína 6.septembra 2021 o 6:20 hodine a pokračuje po skončení vyučovania do 16:15 hodiny ( podľa zisteného záujmu ).

            Slávnostné otvorenie školského roka 2021/22 bude dňa 6. septembra 2021 ( v pondelok ) o 7:45 hodine. Po otvorení, vyučovanie pokračuje podľa rozvrhu. Aktuálne informácie budú postupne zverejňované v priebehu nasledujúceho týždňa na webovej stránke ZŠ a prostredníctvom triednych učiteliek.

            Zverejnené: 27.08.2021

             

          • ŠKOLSKÝ KLUB DETÍ - DNI DETSKEJ RADOSTI

          • Krásne slnečné počasie v júni sme využili na organizovanie tzv. DNÍ DETSKEJ RADOSTI. Deťom sme každý deň pripravili nové tradičné i netradičné súťaže a zábavné hry. Takto sme deťom spríjemňovali čakanie na najobľúbenejšiu časť školského roka - na letné prázdniny. 🌞

          • Slávnostné ukončenie školského roku

          • Dnes 30. 6. sme sa slávnostne rozlúčili so Školským rokom 2020/2021. Pani riaditeľka zhodnotila výchovno-vzdelávacíe výsledky jednotlivých ročníkov a odmenila pochvalami riaditeľky školy najlepších žiakov. Vyhodnotenie sa konalo v exteriéri pred vstupom do budovy školy, a to nás všetkých príjemne osviežilo. Potom si následne všetky triedne pani učiteľky odviedli svojich žiakov do tried a rozdali im vysvedčenia.

            Prajeme krásne prázdniny!!!

          • Exkurzia v obecnej knižnici

          • V mesiaci jún žiaci 1.ročníka absolvovali exkurziu v obecnej knižnici. Pani knihovníčka ich zoznámila s novo - zrekonštruovanými priestormi knižnice. Vysvetlila, ako sa v knižnici orientovať a zoznámila s novými titulmi kníh. Žiakom sa návšteva knižnice páčila a sľúbili, že ju budú pravidelne navštevovať. 

          • Ochranárik

          • V školskom roku 2019 /2020 sa MŠ zapojila do výtvarnej sútaže Ochranárik a náš žiak získal 1. miesto. Cenu mu osobne boli odovzdať až v tomto školskom roku. Blahoželáme výhercovi a prajeme mu veľa úspechov. 

          • Lúčenie štvrtákov so školou

          • Dnes 29. 6. - teda predposledný deň v tomto školskom roku sa so všetkými žiakmi, učiteľmi aj nepedagogickými pracovníkmi, lúčili naši štvrtáci. Príjemnú rozlúčku sme zrealizovali v školskom areáli pri altánku. Štvrtáci priniesli so sebou aj tablo, ktoré nakoniec nechali vystavené pri vstupe do budovy školy. Vystúpili s krátkym programom a hlavne poďakovali všetkým pani učiteľkám, vychovávateľkám a nepedagogickým zamestnancom za ich obetavú prácu počas ich pôsobenia na škole. V mene rodičov štvrtákov prišla poďakovať pani učiteľkám pani Takáčová a odovzdala pani učiteľkám krásne kytice a darčeky. Veľmi pekne ďakujeme!

            V tento slnečný deň naše lúčenie so štvrtákmi zastihol aj zástupca Teamu Smart Books, ktorý prišiel odmeniť najlepších žiakov, ktorí najviac počas tohto šk. roku využívali smartbooks. Bola to vlastne súťaž "Sieň slávy" do ktorej sa výbornými výsledkami prebojovala aj naša škola. Na 1. mieste sa umiestnila v našej škole Nikola Svrčková, na 2. mieste - Júlia Jessica Frlička (obidve zo 4. ročníka) a na 3. mieste - Viktória Jachymová z 3. ročníka. Zaprial nám ešte veľa úspechov pri využívaní inteligentného učenia - smartBooks, a tým uľahčenia pri získavaní nových vedomostí. Gratulujeme výherkyniam! ....a smartbooks budeme využívať naďalej!

             

             

          • Národné parky Slovenska

          • Súčasťou celoročného školského projektu Spoznávame Slovensko je aj jeho posledná časť - Národné parky Slovenska. Do tohoto projektu realizovaného počas minulého týždňa (21. - 25. 6.) sa zapojili všetky ročníky. Pani učiteľky si pre žiakov pripravili rôzne zaujímavé aktivity, prezentácie a materiály na túto tému. Štvrtáci to mali o trochu ľahšie, pretože mali informácie z prírodovedy a vlastivedy 4. ročníka. Z vlastivedy vedeli, kde sa jednotlivé národné parky nachádzajú (aj na mape) a z prírodovedy vedeli, ktoré živočíchy a rastiliny sú vyhlásené za zákonom chránené. Podrobnejšie informácie o všetkých národných parkoch Slovenska sme sa dozvedeli z vopred pripravených materiálov o jednotlivých parkoch. Dúfame, že bohatstvo prírody, ktoré sa nachádza v týchto oblastiach Slovenska budú mať možnosť zažiť na vlastné oči aj budúce generácie. Záleží len na samotných ľuďoch ako sa postavia k tejto problematike. 

          • ŠKOLSKÝ KLUB DETÍ - DEŇ OTCOV

          • Ten náš tato najlepší je,

            môžu nám ho závidieť.

            Život vždy s ním zábavný je,

            rozveseliť hneď nás vie.

            Dnes mu chceme za to

            veľkú vďaku vyjadriť.

            Že je taký super tato,

            netromfne ho veru nik! ❤️

            Deti v školskom klube pripravili pre svojich ocinkov, tatinkov  milé darčeky - kľúčenky a magnetky na chladničku. 

          • Koncert a beseda s pánom Branislavom Jobusom

          • Koncert a beseda s pánom Jobusom

            V piatok 18. 6. prišiel do našej školy na pozvanie pani riaditeľky zaujímavý hosť - spisovateľ, spevák, hudobník, cestovateľ a milovník zdravého životného štýlu, pán Branislav Jobus. Pán Jobus nám veľmi zaujímavým spôsobom porozprával ako sa vlastne dostal k písaniu detských kníh, ako prechádzal rôznymi ťažkými fázami svojho života a ako si začal plniť svoje sny, aby sa z neho stal šťastný človek. Postupne ako predstavoval najzaujímavejšie z jeho vlastných kníh, pridal nejakú tématickú pieseň v rockovom štýle. Nenásilnou a humornou formou komunikoval s deťmi a snažil sa im vysvetliť, čo je v živote človeka najdôležitejšie. Akcia sa konala na účelovom školskom ihrisku, a tým boli zabezpečené dobré protiepidemické opatrenia. V závere si žiaci mohli vyzdvihnúť objednané knihy, kde p. spisovateľ Jobus doplnil osobné venovanie. Deti aj p. učiteľky ho na záver odmenili dlhým potleskom. Tešíme sa na čitateľské zážitky z kníh p. Jobusa. Ešte raz mu ďakujeme za krásny umelecký zážitok v závere školského roku!

             

          • Školský klub detí

          • Ďalšou pohybovou aktivitou, ktorú sme pre deti v klube pripravili, bol ŠVIHADLOVÝ MARATÓN. Deti trénovali skákanie cez švihadlo celý školský rok. Maratón absolvovali v malých skupinkách, v ktorých skákali striedavo dvojice, aby mali čas aj na vydýchanie. V ďalšej časti maratónu skákali deti po ročníkoch, zvlášť dievčatá a chlapci. Za športový výkon všetci získali sladkú odmenu, aby si mohli dobiť vydanú energiu. 

          • Školský klub detí

          • Krásy našej prírody - túto časť celoročného projektu Krížom, krážom po Slovensku sme spracovali výtvarne (kreslenie kriedami na chodník) v troch témach. Prvá: Na brehu rieky, jazera, rybníka. Druhá: História okolo nás. Tretia: Výlety po Slovensku. 

          • Prírodovedná exkurzia štvrtákov

          • Štvrtáci sa onedlho rozlúčia s našou školou, a preto im veľmi príjemne padla prírodovedná exkurzia v závere školského roku, ktorú vybavila p. uč. (prírodovedy) Kramárová u pána Zajaca (chovateľa a záchranára zvierat). Vrelé privítanie, uhostenie, prednáška o živote zvierat a zodpovednosti človeka za ich existenciu na našej planéte a aj samotný kontakt s niektorými zvieratkami - to všetko zanechalo v deťoch príjemné pocity a myšlienku prepojenosti človeka so živou prírodou. 

            Vyjadrujeme veľké poďakovanie rodine Zajacovcov, že nám pripravila takýto krásny zážitok na konci šk. roku.