• ŠKD/DEŇ POČÍTAČOVEJ BEZPEČNOSTI

          • Tento deň je určený na zvýšenie informovanosti o význame a potrebe ochrany počítačov a dát. Pripomína nevyhnutnosť počítačovej bezpečnosti pred rôznymi hrozbami. Aj našou snahou je predchádzať rizikám, ktoré súvisia s digitálnymi technológiami a informovať deti ešte predtým, ako sa s nimi stretnú. Preto aj my v ŠKD využívame rozprávkový seriál ovce.sk, ktorý slúži ako hravá forma prevencie. 

          • Exkurzia vo hvezdárni

          • So žiakmi 2.-4. ročníka sme navštívili Hvezdáreň v Kysuckom Novom Meste. Pracovníci hvezdárne žiakom predstavili Slnečnú sústavu a žiaci si rozšírili  základné poznatky o telesách slnečnej sústavy. Počas programu  sa žiaci zoznámili so základnými pohybmi Zeme, Mesiaca a ostatných telies slnečnej sústavy. Dozvedeli sa množstvo zaujímavosti o Slnku, Mesiaci a putovali po jednotlivých planétach a telesách slnečnej sústavy. Navštívili aj najzaujímavejšiu časť hvezdárne – pozorovateľňu, kde mali možnosť vidieť hvezdárske ďalekohľady. Počasie nám neprialo a pozorovanie dennej oblohy sme pre oblačnosť nemohli realizovať.

          • iBobor 2023

          • V týždni od 6.11. do 10.11. 2023 sa  uskutočnila informatická súťaž iBobor. Do súťaže sa zapojili aj žiaci našej školy v 2 súťažných kategóriách. V kategórii DROBEC (2. a 3. ročník) súťažilo 13 detí a v kategórii BOBRÍK (4. ročník) súťažilo 5 detí. Deti sa popasovali s úlohami troch obtiažností a vyskúšali si riešenie praktických a technických otázok, logiku, prácu s informáciami, kombinatoriku, prácu s faktami a samozrejme prácu s počítačom.

            Deti boli šikovné, lebo máme 7 úspešných riešiteľov v kategórii Drobec a 3 úspešných riešiteľov v kategórii Bobrík.  Blahoželáme!!!

            Úspešní riešitelia:

            Drobec                                   Maximilián Degner         68 bodov

                                                           Gréta Gdovcová             60 bodov

                                                           Sára Kováčová               60 bodov

                                                           Viktória Fongusová        60 bodov

                                                           Matej Stanček                 56 bodov

                                                           Kristína Kardošová        52 bodov

                                                           Adam Ondráš                  48 bodov

             

            Bobrík                                    Tomáš Vereš                    96 bodov            

                                                           Rastislav Sitányi              72 bodov            

                                                           Nela Súkeníková             60 bodov

          • Odmietnutie nátlaku

          • V príbehu o Filipovi sme sa preniesli do krajiny Detské ostrovy, kde Filip s kamarátmi spoznali smutné Červené autíčko, ktorému neustále robili zle – vysmievali sa mu, brali mu veci, zdržiavali ho, strašili ho... . Autíčko sa nevedelo brániť, bálo sa o vzniknutej situácii hovoriť a nikomu sa nechcelo zdôveriť, preto mu na pomoc prišiel Filip s kamarátmi. S deťmi sme si príbeh prečítali, porozprávali sa o možných riešeniach a deti vybrali, ktoré rozhodnutie v danej situácii dokázalo hrdinu zachrániť. Úlohou pre deti bolo vybrať vhodné riešenie pre nášho hrdinu z príbehu, naučiť sa správne reagovať v podobnej situácii, vystrihnúť a správne poskladať puzzle s danou tematikou.

            ŠKD/ Hrou proti závislostiam

            Ako prevenciu pred vznikom rizikového správania detí sme v ŠKD zrealizovali rôzne aktivity a hry zamerané na elimináciu konfliktov a zlepšenie priateľských vzťahov medzi deťmi.