• 22. marec - Svetový deň vody

          • Tento rok sa nesie v znamení témy:  Urýchlenie zmien!

            Kampaň s názvom Be the change, teda Buď zmenou, povzbudzuje ľudí ku zmene každodenných návykov a ku šetrnejšiemu zaobchádzaniu s vodou. Šetriť vodou môžeme pri každodenných rutinných činnostiach, napríklad tým, že skrátime čas sprchovania sa, nebudeme si umývať zuby pod stále tečúcou vodou, či tak, že si do pohára napustíme presne toľko vody, koľko vypijeme.

            Žiakov našej školy sme sa snažili priviesť k zamysleniu sa nad touto témou prostredníctvom Marcovej výzvy. Dostali možnosť prebudiť svoju vnútornú motiváciu a vôľu samostatne priložiť ruku k dielu cez sebarealizáciu, kooperáciu a prezentáciu.

            Fotky hovoria samé za seba! Podarilo sa a sme hrdé, že máme žiakov, ktorí sa s chuťou a dobrovoľne zapájajú do aktivít našej školy!

          • ZDRAVÁ DESIATA

          • Zdravá desiata

            Pri príležitosti Svetového dňa boja proti obezite vyhlásil Úrad verejného zdravotníctva SR  celoslovenskú súťaž na dané témy. Naša škola sa zapojila do tejto súťaže s témou pre 1. kategóriu 1. - 4. ročník - Zdravá desiata. Žiaci jednotlivých ročníkov na hodinách výtvarnej výchovy spoločným úsilím prispeli k tvorbe jedného diela na túto tému. Predtým pani učiteľky náležite rozobrali danú tému so žiakmi a viedli s nimi rozhovory o téme zdravá výživa a jej význam pre zdravie človeka.

          • Prezentácia a beseda o charitatívnych aktivitách v Afrike

          • V stredu nás navštívili dobrovoľníci zo Slovenskej katolíckej charity, ktorí navštívili  projekty v Rwande a Ugande. Priblížili nám život jednoduchých ľudí žijúcich v týchto mestách a prezentovali rozvojové projekty. Charita prevádzkuje predškolské zariadenie so 120 deťmi s rehoľou pallotínou, podporujú zdravotne znevýhodnené deti a prevádzkujú rehabilitačné centrum. Žiaci mali možnosť porovnať život v Afrike s naším na Slovensku a uvedomiť si, že sú aj deti, ktoré nemajú hračky, dom, bicykel a ani jedlo a vodu. To, čo je samozrejmosťou u nás, je vzácnosť v Afrike.

          • Výstava kníh - MAREC MESIAC KNÍH

          • Knihy sú bránou do sveta poznania. Mnohí z nás ich nepochybne majú odložené nielen v poličke, ale i v srdci. Hoci azda každý vie, že marec je venovaný knihám, málokto aj tuší, prečo je tomu tak. Dňa 10.3.1796, teda presne pred 225 rokmi sa narodil Matej Hrebenda Hačavský, na počesť ktorého je už od roku 1955  marec považovaný za mesiac knihy.

            V škole sme mali pripravenú výstavu kníh, ktoré si žiaci mohli prelistovať a ak ich nejaká kniha zaujala mohli si ju objednať. Aj takouto formou motivujeme žiakov k čítaniu a hľadaniu poznania v knihách.

          • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín

          • Hviezdoslavov Kubín je celoštátna súťažná prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe detských recitačných kolektívov a divadiel poézie. Pravidelne sa do tejto súťaže zapájame aj na našej škole. Školského kola sa zúčastnilo 16 žiakov 2. až 4. ročníka. Výkony žiakov boli vynikajúce a porota mala ťažké rozhodovanie. Víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov.