• Návšteva predškolákov v 1. ročníku

          • Dňa 31.1.2024 sa predškoláci zúčastnili otvorenej hodiny v 1. ročníku ZŠ Konská. Prváci s pani učiteľkou, previedli predškolákov zákutiami jednotlivých vyučovacích predmetov. Ukázali, čo sa za pár mesiacov v škole naučili. No ani škôlkari sa nedali zahanbiť.  Poznávali písmená, počítali, písali, priraďovali a na záver si všetci spolu zatancovali. Veríme, že sme našich predškolákov presvedčili o tom, že škola nie je mučenie, ale zábavné učenie. Dúfame, že aj vďaka tomuto stretnutiu, pôjdu deti k zápisu do prvej triedy s ľahkosťou a radosťou.

            Zároveň to bola skúška pre prvákov, ktorí predviedli, že sú múdri, šikovní a pripravení stať sa skutočnými žiakmi našej školy. Po splnení všetkých úloh a preukázaní svojich schopností, zložili slávnostný sľub prvákov. Na pamiatku dostali pamätné diplomy a malý darček. Veríme, že na tento deň budú všetci s radosťou  spomínať.

          • Všetkovedko

          • Vedomostná súťaž VŠETKOVEDKO patrí na základných školách medzi najobľúbenejšie. Je špecifická svojím zameraním – nevyžaduje podrobné vedomosti z jedného izolovaného predmetu, ale prepojenie všetkého, s čím sa deti doteraz v škole alebo v rodine stretli a čo sa naučili. Deti získavajú v súťaži aj nové skúsenosti dôležité pre ďalšie štúdium a aj pri rôznych dôležitých testovaniach – čítanie s porozumením, prácu s testom a odpoveďovým hárkom.

            O titul VŠETKOVEDKA sa 28.11. bojovalo aj na našej škole. Súťaže sa zúčastnili žiaci 1.- 4. ročníka. V 1. ročníku sa zúčastnilo 7 žiakov, v 2. ročníku 5 žiakov, v 3. ročníku 6 žiakov a vo 4. ročníku 5 žiakov. Prváci riešili 12 otázok, ktorých zadania im čítala pani učiteľka, druháci riešili 24 otázok, tretiaci a štvrtáci 30 otázok. Najúspešnejších 30 % riešiteľov v každej kategórii získalo titul a diplom VŠETKOVEDKO a peknú cenu. V 1. ročníku to boli 5 žiaci, v 2. ročníku 4 žiaci a v 3. ročníku 1 žiak. Ostatní riešitelia získali titul a diplom VŠETKOVEDKOV UČEŇ.

             

          • ŠKD/GALÉRIA V ŠKOLE

          • Prostredníctvom výtvarných činností v deťoch rozvíjame schopnosti, ktoré sú nevyhnutné pre formovanie budúceho vizuálne gramotného človeka schopného vnímať, chápať, používať a tvoriť vizuálne informácie a prostredníctvom nich komunikovať. Deti sa zmenili na výtvarných umelcov a tvorili na tému ZIMNÉ ŠPORTY. Prostredníctvom svojej práce vyjadrili svoje dojmy, zážitky a poznatky. Priestory školy sa s vystavenými dielkami premenili na malú galériu umenia.