• Testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3.ročníka.

          • V mesiaci október sa aj v našej škole uskutočnilo testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníka. Žiaci sa postupne popasovali s deviatimi športovými disciplínami: skok do diaľky z miesta, výdrž v zhybe, opakovaná zostava s tyčou, ľah - sed, kotúľanie 3 lôpt, člnkový beh, viacstupňový vytrvalostný člnkový beh, presah a vlajková naháňačka. Vyskúšali si v nich svoju rýchlosť, vytrvalosť, disciplinovanosť, dravosť i  koordináciu pohybov.

          • Svetový deň ochrany zvierat, 4. október

          • Tento deň sme si v rámci environmentálnej výchovy na našej škole pripomenuli nielen na hodinách anglického jazyka. Danú problematiku sme sa snažili zachytiť cez projekty, v ktorých žiaci využili a upevnili si už nadobudnuté vedomosti z anglického jazyka.

          • Halloween, sviatok v anglicky hovoriacich krajinách - tematický deň u druhákov

          • Multikultúrna výchova je neoddeliteľnou súčasťou vzdelávania detí. Je dôležité od útleho veku ich pripravovať na stretnutia s odlišnými ľuďmi, viesť ich k tolerancii iných kultúr, k empatickému nazeraniu na svet.

            Na hodinách anglického jazyka sa tiež zameriavame na metódy a stratégie, prostredníctvom ktorých bude edukácia smerovať k rozvíjaniu interkultúrnych kompetencií dieťaťa.

            Tentokrát sme sa rozhodli pre tematický deň s názvom  HALLOWEEN.

            Žiaci zažili prekonávanie prekážok v Hallowenskom bludisku, z ktorého sa mohli dostať len splnením zadaných úloh. Ako odmenou im bol získaný diplom so sladkosťou.

            Na záver dňa si zatancovali a osvojili si slovnú zásobu ANJ s touto tematikou.

          • ŠKD/Beháme v teréne.

          • Pekné jesenné počasie nám v ŠKD umožnilo uskutočniť rôzne aktivity v prírode. Jednou z nich bola aj pohybová hra s názvom Beháme v teréne, v ktorej si žiaci vyskúšali svoju rýchlosť aj obratnosť.

          • Blahoželáme ...

          • Žiakovi 3. ročníka Tomášovi Verešovi blahoželáme k jeho úspechu vo výtvarnej súťaží Jeseň v knihe. Získal ocenenie za jednu z najkrajších záložiek od Hornonitrianskej knižnce v Prievidzi. Tešíme sa z jeho úspechu a srdečne gratulujeme.

          • Jesenné hry v prírode

          • Jeseň patrí medzi zaujímavé ročné obdobia. Príroda zmení svoje farby  do pestrých odtieňov. Ponúka príležitosť rozšíriť si vedomosti a využiť zmeny v  prírode na mnohé zaujímavé hry a aktivity. V mesiaci október sme využívali zážitkové vyučovanie na čerstvom vzduchu a viedli žiakov k poznávaniu prírody a jej zmien v tomto ročnom období.

            Do jesenných hier v prírode sa zapojili aj deti v školskom klube, a to najobľúbenejšou aktivitou - ​​​​​​​PÚŠŤANIE ŠARKANOV. 

          • DUŠIČKOVÁ VÝZVA

          • Dušičkovú výzvu vyhlásila Zelená škola, ktorá je najväčší certifikačno-vzdelávací ekoprogram na svete. Úlohou bolo vyrobiť prírodné vence alebo iné ozdoby na hroby a rozprúdiť tým debatu o prírodnom zdobení hrobov.

            A keďže máme školský rok zameraný na enviroaktivity, rozhodli sme sa zapojiť i my.

            Vytvorili sme košík z prírodných materiálov, zaniesli ho na cintorín a porozprávali  sa o pamiatke k zosnulým.

            Z fotografií našej aktivity nám Zelená škola vyrobila pohľadnicu určenú pre pani starostku Janku Stupňanovú. Tú sme hodili do poštovej schránky na Obecnom úrade Konská.

            Veríme, že pohľadnica upútala, a tiež rozprúdila na obecnom úrade debatu o prírodnom zdobení hrobov.

            Čo všetko môžeme urobiť pre našu  planétu ZEM?

          • ŠKD / VÝTVARNÁ SÚŤAŽ

          • S deťmi sme sa zapojili do výtvarnej súťaže časopisu Vrabček na tému MORE. Ich úlohou bolo stvárniť podľa vlastnej fantázie podmorský svet a život v mori. 

          • ŠKD / HOVORME O JEDLE

          • Výživa patrí k rozhodujúcim faktorom, ktoré ovplyvňujú zdravie každého z nás. Preto sme sa aj v školskom klube rozhodli zapojiť do X. ročníka celoslovenského projektu HOVORME O JEDLE, ktorého cieľom je podporovať aktívnu účasť detí pri budovaní spôsobilosti k vhodnému výberu potravín a vhodného životného štýlu. 

            Zorganizovali sme súťažno - vzdelávaciu aktivitu VIEŠ ČO JEŠ?, v ktorej deti poznávali a vyberali zdravé a nezdravé potraviny. A športovo - súťažné popoludnie na tému JEDZ A HÝB SA!

            Zapojili sme sa aj do druhej časti tohto projektu, a to CHUTNÉ MAĽOVANIE, v dvoch spracovaniach: Máme žihadielka a Zaváraniny - uchovávanie vitamínov na zimu. 

          • VYHODNOTENIE ZBERU PAPIERA

          • Ako po iné roky, tak aj v tomto školskom roku 2022/2023 prebehol na našej škole zber papiera.

            V dňoch od 3. 10. 2022 do 7.10. 2022 ste mohli priniesť do školy odvážený a pevne zviazaný papier.

             Do zberu sa zapojilo 69 % žiakov.

            Vyzbieralo sa spolu 2 615,3 kg.

             

            Vyhodnotenie za jednotlivé ročníky :

             

            1. MIESTO     3. ročník.........1 032,7 kg ..... 57,4 kg/1 žiak  

            2. MIESTO     4. ročník..........   922,1 kg ......43,9 kg/1 žiak

            3. MIESTO     1. ročník..........   428,5 kg ..... 21,4 kg/1 žiak

            4. MIESTO     2. ročník..........   232 kg   ..... 12,8 kg/1 žiak

             

            POCHVALA patrí predovšetkým žiakom  3. a 4. ročníka, ktorí tento rok skutočne nelenili.

             

            ODMENA BUDE ČAKAŤ U TRIEDNYCH UČITELIEK!

             

            7 Smajlíky ideas in 2021 | smajlíky, emojis, grafika

             

             

             

             

             

          • Svetový deň mlieka v školách

          • Svetový deň mlieka v školách je medzinárodnou udalosťou podporovanou a propagovanou od roku 2000 Organizáciou pre výživu a poľnohospodárstvo. Podstatou tohto dňa je oslava významu mlieka v školách. Je to spôsob, ako sa zamerať na pomoc deťom zvýšiť ich povedomie, upozorniť na dôležitosť pitia mlieka a na jeho zdravotné prínosy pre rastúce deti. Aj v našej škole sme si tento deň mlieka pripomenuli rôznymi aktivitami:

            - Prezentáciou Cesta mlieka.

            - Mliečnym expresom.

            - Príbehom o kravičke Žofke z knihy Spomienky z Ľuborčianskeho dvora.

            - Ľudovými detskými hrami počas pasenia dobytka.

            - Mliečnou desiatou aj s prekvapením od spolužiaka Adamka. Pre všetkých spolu s maminou pripravil chutné keksíky, ktoré tiež obsahovali mliečne prísady.

            -Zábavnými mliečnymi pracovnými listami na hodinách matematiky a slovenského jazyka.

            - Naučili sme sa novú slovnú zásobu na anglickom jazyku na tému Mlieko.

            - Zatancovali si.

            A na záver začali tvoriť výtvarné diela na tému CHUTNÉ MAĽOVANIE.

             

            A VERU ... S CHUŤOU SME SA ZABAVILI!

          • Aktivity v oblasti zdravého životného štýlu

          • Naša škola sa zája aj tento rok do X. ročníka projektu Hovorme o jedle, konkrétne do jeho výtvarnej časti - CHUTNÉ MAĽOVANIE. Zapoja sa do neho žiaci všetkých ročníkov  a jednotlivé témy vypracujú podľa výberu triednych pani učiteliek. 

            1. chlieb, pečivo, obilniny, cestoviny IV. roč

            2. zelenina, ovocie, orechy z našich záhrad - I. roč 

            3. mlieko, mliečne výrobky od slovenských kravičiek - II. roč

            4. mäso, hydina, ryby, vajcia, strukoviny - III. roč

            5. cukry, tuky, soľ - IV. roč

            Tešíme sa na všetky vaše výtvarné diela, z ktorých najlepšie jedno z každého ročníka pošleme do súťaže. Odovzdanie prác do 17. 10. Tak do toho!!!

             

            V rámci zdravého životného štýlu sa zapoja žiaci  (3. a 4. ročníka ) aj do projektu "VIEM, ČO ZJEM", ktorý je súčasťou celosvetového programu Nestlé Healthy Kids a ÚVZ SR. Deti si zábavnou formou osvoja zásady správnej a vyváženej stravy, oboznámia sa so zložením potravín alebo so správnym spôsobom konzumácie a skladovania potravín. Tento projekt je súčasne aj prevencia pred obezitou detí a dospelých. Tešíme sa na nové aktivity!!!

             

             

          • ŠKD/BUĎ AKTÍVNY A ROZHÝB SA!

          • V tomto roku prebiehal už 8.ročník Európskeho týždňa športu, ktorého hlavnou témou stále zostáva výstižné #BeActive, ktoré má nabádať k pohybu a zdravému životnému štýlu celoročne. Deti pohyb vyhľadávajú, a preto sme sa do tohto týždňa opäť zapojili aj my v školskom klube detí. Zorganizovali sme celotýždňové športové a pohybové aktivity pod heslom ,,BUĎ AKTÍVNY A ROZHÝB SA!"