• Vyhodnotenie

          • IX. ročníka celoslovenskej súťažno-vzdelávacej aktivity HOVORME O JEDLE

            Hodnotiaca komisia zasadla a  bodovo vyhodnotila zaslané súťažné príspevky. Spomedzi takmer 200 príspevkov z celého Slovenska vybrala víťazov a ostatné školy rozdelila do troch pásiem.

            ZLATÉ PÁSMO HODNOTENIA
            STRIEBORNÉ PÁSMO HODNOTENIA
            BRONZOVÉ PÁSMO HODNOTENIA

             

            Naša škola bola zaradená do ZLATÉHO PÁSMA, čo nás samozrejme veľmi teší.

            Nielen, že sme si všetci týždeň HOVORME O JEDLE krásne užili, ale dokonca za to získali aj výborné ocenenie.

            Ďakujeme!

        • NÁVRAT DO ŠKOLY V PLÁNOVANOM TERMÍNE
          • NÁVRAT DO ŠKOLY V PLÁNOVANOM TERMÍNE

          • Vážení rodičia a milí žiaci!


            Po predĺžených zimných prázdninách sa začína prezenčné vyučovanie v pondelok 10. januára 2022. 

            V školách sú podľa vyhlášky ÚVZ povinné rúška.

            Pred nástupom do škôl odporúčame testovanie samotestami.

            Potrebné je odovzdať triednemu učiteľovi Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (osobne tlačivo alebo elektronická verzia cez EduPage).

            Ďakujeme za Vašu zodpovednosť!

            Školská jedáleň aj školský klub detí zabezpečujú prevádzku v bežnom režime.

            Tešíme sa na stretnutie!

          • Od Ondreja do Vianoc, každá noc má svoju moc!

          •  

            Aké boli zvyky a tradície našich predkov?  

             Počas celého decembra sa žiaci našej školy oboznamovali s tradíciami a ľudovými zvykmi našich predkov v zimnom období. 

            Sviatočná nálada, vianočné koledy, vinše, pranostiky, veštenie a zvyky. Aj toto všetko patrilo k predvianočnej nálade, na ktorú sa všetci tešili. 

            Žiaci sa zážitkovou formou učenia, prostredníctvom rozprávok, prezentácii, rozhovorov, projektov a  kvízu  aspoň na malú chvíľu preniesli do časov našich prastarých rodičov.

            30.11. Svätý Ondrej                                      

            -  liatie olova

            - trasenie plotov

              Na svätého Ondreja dávaj sane do dvora.

             

            4.12. Svätá Barbora 

             - halúzka z čerešne

              Svätá Barbora vyháňa drevo zo dvora.

                                                                                                                                                          

            6.12. Svätý Mikuláš 

            - balíček sladkostí

             Na svätého Mikuláša, už je zima celá naša.

             

            13.12. Svätá Lucia  

            - vymetanie kútov, cesnak, predpoveď na celý nasledujúci rok

            Svätá Lucia ukazuje svoju moc, lebo nám dáva najdlhšiu noc.

          • Veselé Vianoce

          • Nech tichá hudba veselosti,

            Vám počas celých Vianoc znie,

            nech ten rok nastávajúci Vám šťastie a lásku prinesie!

          • Finančná gramotnosť

          • Dňa 17.12 2021 sme sa pri príležitosti Medzinárodného dňa solidarity (20.12.) venovali v rámci finančnej gramotnosti téme Ľudská práca a peniaze. Cez príbeh sme si vysvetlili rozdiel medzi zamestnaním a povolaním, spoločne sme riešili rôzne zaujímavé úlohy, deti rozprávali, ako majú rozdelenú prácu doma, ako pomáhajú rodičom, a aké povolanie alebo zamestnanie by chceli mať.

          • Pytagoriáda- školské kolo

          • Dňa 8.12. 2021 sa uskutočnilo školské kolo matematickej súťaze Pytagoriáda. Cieľom súťaže je podchytiť záujem o matematiku prostredníctvom súťaživosti detí, rozširovať a prehlbovať vedomosti žiakov v matematike.  V kategória P3 sa zúčastnilo 12 žiakov, z ktorých bolo 10 úspešných. Úlohy riešili žiaci z domu, nakoľko v 3. ročníku prebiehalo dištančné vzdelávanie. V kategórii P4 sa zúčastnilo 7 žiakov, úspešných bolo 6 žiakov. Žiaci 4. ročníka riešili úlohy v škole. Najúspešnejší riešitelia, ktorých počet určí organizátor postúpia do okresného kola, ktoré sa bude konať v marci.

          • Všetkovedko

          • Dňa 30.11. 2021 sa uskutočnila celoslovenská súťaž Všetkovedko. Prihlásení žiaci riešili úlohy z prvouky, vlastivedy, prírodovedy, slovenského a anglického jazyka, matematiky, informatiky, hudobnej a výtvarnej výchovy. Vyhodnotenie súťaže bude v januári. Každý súťažiaci dostane pekný diplom. Kto sa zaradí vo svojej kategórii medzi 30 % najúspešnejších riešiteľov, získa titul a diplom VŠETKOVEDKO a peknú cenu. Ostatní získajú titul a diplom VŠETKOVEDKOVHO UČŇA a malú spomienku na súťaž.

          • ŠKD-PREDVIANOČNÁ SNEHOVÁ NÁDIELKA

          • SNEHULIACI 

            S radosťou sme využili čerstvo napadnutý sneh, z ktorého sme ugúľali dvoch snehuliackych kamarátov. Dievčatá Snehuľku, chlapci Snehuľka. Obaja nás budú sprevádzať počas krásneho zimného obdobia. 

            PRVÁ KLZÁKOVAČKA 

            ​​​​​​​Zároveň sme využili snehovú nádielku na šmýkanie a klzákovanie na našom školskom dvore. Dúfame, že celá zima bude bohatá na sneh a budeme sa bobovať, sánkovať a klzákovať často. 

          • Deň s Mikulášom!

          • Na svätého Mikuláša neučí sa, neskúša sa... 

            Opäť prišiel ten deň, ktorý značí, že Vianoce sú predo dvermi.

            Práve 6. december, kedy slávime sviatok sv. Mikuláša je dňom, na ktorý netrpezlivo čakajú všetky deti. Aj naši žiaci  tajne dúfali, že ich opäť po roku Mikuláš niečím obdarí. A veru nás neobišiel. Síce sme sa s ním osobne nestretli, no sladkú odmenu nám zanechal. Každý žiak si svoj mikulášsky darček našiel vo svojej triede.

            Deň svätého Mikuláša sme si tiež spestrili zaujímavými mikulášskymi aktivitami, hrami, rozprávaním o svätom Mikulášovi, vianočnými rozprávkami a koledami.

            Bolo že to radosti!

        • Oznam
          • Oznam

          • Z dôvodu zabezpečenia ochrany zdravia je potrebné pred nástupom žiaka do školy:

            - zabezpečiť všetkým žiakom bez výnimky 2 rúška alebo inej preventívnej ochrannej pomôcky, ktoré sú povinné aj v rámci vyučovacieho procesu,

            - odporúčame deti testovať domácim samotestom (platí pre žiakov, ktorí si prevzali Ag samotesty od tr.uč.) a následne v sekcii „Žiadosti a vyhlásenia“ odoslať triednemu učiteľovi oznámenie o použití (resp. informovať tr. učiteľa inou dostupnou formou -sms, mail...),

            - návštevy školy sú povolené len so súhlasom riaditeľky školy a len vo výnimočných prípadoch, všetky náležitosti odporúčame riešiť elektronicky,

            - ŠKD - prevádzka ranného oddelenia sa ruší do odvolania,

            - ŠKD v popoludní - ( v prevádzke 1 oddelenie ) bude v bežnej prevádzke iba pre zamestnaných rodičov, ktorí nevyhnutne potrebujú zaradiť dieťa do ŠKD. Žiadame zákonných zástupcov ešte o zváženie a prehodnotenie situácie - účasť dieťaťa v ŠKD.

             

             

             

          • Medzinárodný deň bez fajčenia

          • V triedach sme organizovali aktivity, ktoré boli venované prevencii, zvýšeniu informovanosti o negatívnom vplyve fajčenia na ľudský organizmus, o nebezpečenstve pasívneho fajčenia. Žiaci pracovali s knihou „Nenič svoje múdre telo“, pozreli si časť zo seriálu Bol raz jeden život a vytvorili zaujímavé výtvarné práce na danú tému.

          • Výtvarná súťaž

          •  V mesiaci október sme sa zapojili do výtvarnej súťaže Dary Zeme organizovanej CVČ v Žiline. Žiak 2. ročníka Tomáš Vereš získal 3 miesto. Tomáškovi blahoželáme a prajeme veľa úspechov v rozvíjaní jeho výtvarného talentu.

          • Európsky týždeň boja proti drogám

          • Cieľom tohto týždňa v našej škole bolo zrealizovať prevenciu rôznych závislostí nenásilnou a pre žiakov zaujímavou formou. Celý týždeň sa niesol v znamení farebného oblečenia,  riadených rozhovorov, hier a iných zaujímavých aktivít, ktorými sme vyjadrili odmietavý postoj k drogám.

            Našim žiakom sme na vyučovaní a poobede v ŠKD zdôrazňovali význam zdravého životného štýlu a viedli sme ich k správnemu rozhodnutiu, aby v živote neprepadli závislostiam a dokázali v správnej chvíli použiť slovo NIE!

             

            FAREBNÉ DNI  15.11. – 19.11.2021

            15.11.  BIELA                           

            16.11.  ČIERNA                       

            18.11.  ORANŽOVÁ (ŽLTÁ)    

            19.11.  MODRÁ                                        

            Farebným oblečením sme upozorňovali na nebezpečenstvo drog (biela), cigariet (čierna), alkoholu (oranžová) a omamných látok (modrá).

          • ŠKD / ZÁBAVOU A ŠPORTOM ZAŽEŇME NUDU DO KÚTA

          • V rámci TÝŽDŇA BOJA PROTI ZÁVISLOSTIAM sme pre deti v klube organizovali športové popoludnia s námetmi na vyplnenie ich voľného času nie len v klube, ale aj doma. Tieto naše popoludnia boli pokračovaním doobedňajších aktivít, ktoré sa realizovali v rámci vyučovania v tomto týždni. 

            Toto boli zároveň posledné aktivity jesennej časti DETSKÉHO ŠPORTOVÉHO ROKA. Všetky deti boli odmenené lietajúcim tanierom. Tieto nám darovala predajňa COOP JEDNOTA RAJECKÉ TEPLICE ​​​​​​​za čo im srdečne ďakujeme. Zároveň sa tešíme na zimnú časť DETSKÉHO ŠPORTOVÉHO ROKA. 

          • ŠKD / ZÁBAVNÁ ATLETIKA

          • TROJSKOK a HOD DISKOM 

            V tomto týždni sme ukončili Jesennú atletickú ligu. V 3. kole zábavnej atletiky sme deťom predstavili ďalšie dve atletické disciplíny. 

            Prvou bol skok do diaľky a druhou bol hod diskom. Obidve disciplíny sme prispôsobili našim podmienkam. Deti sa zabavili a strávili deň na čerstvom vzduchu a v pohybe. 

          • iBobor na škole

          • V týždni od 8.11. do 12.11.2021 prebiehala na Slovensku informatická súťaž iBobor, do ktorej sa zapojili aj žiaci našej školy. V kategórii DROBCI (2. a 3.ročník) súťažilo 14 detí, v kategórii BOBRÍCI (4.ročník) 9 detí. V úlohách si precvičili svoje logické myslenie, schopnosť triedenia a kategorizácie, rôzne kombinačné úlohy, čítanie s porozumením a hlavne prácu s počítačom. V tomto netradičnom spôsobe súťaženia sa každý snažil podať čo najlepší výkon.

          • Záložka do knihy spája školy

          • Prihlásili sme sa do projektu organizovaného  Slovenskou pedagogickou knižnicou v Bratislave a spolu so žiakmi sme vytvárali záložky do kníh na tému Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní. Okrem výtvarných aktivít sme so žiakmi čítali rozprávky a viedli rozhovory o prečítaných knihách a nabádali ich k ďalšiemu čítaniu aj mino vyučovania. Vybranej českej škole sme zaslali naše záložky a následne sme od nich obdržali záložky vyrobené žiakmi českej školy.

            Do tohto projektu sa zapojili aj deti zo školského klubu. Veľmi sa potešili záložkám, ktoré nám už prišli z vybranej školy.